itulau_fanua

Fa'avasegaina ma le fa'ata'ita'iga o fa'ameamea fa'apipi'i

O le pulupulu, e avea o se sui lauiloa afifi lanu meamata, e fiafia i ai tagata e ona ituaiga. I le faagasologa o le gaosiga o oloa gaosia pulupulu, o le limu, o se vaega autu, e maualuga manaoga faʻapitoa mo le atinaʻeina ma le mamanu, maualuga tupe teufaafaigaluega, taamilosaga umi, ma maualuga tulaga lamatia. O lea la, o a mea taua ma puipuiga i le mamanu o pepa palasitika pepa? I lalo, o le a matou faʻasoa atu nisi o poto masani i le faʻapipiʻiina o fausaga fausaga mo oe e aʻoaʻo ma suʻesuʻe le mamanu faʻapipiʻi pulupulu.

01Fausia o le Limu

O le fausaga o loʻo i ai se faʻafefete faʻapipiʻi, se faʻafefete faʻafefete, se faʻailoga mata, se nofoa faʻailoga, se pusa i tua, ma se potu ea. O le mesh mold o le tino autu o le limu. Aʻo lalagaina le masini mai le uʻamea poʻo le palasitika uaea ma le lautele o le 0.15-0.25mm, e le mafai ona tutoʻatasi ma e tatau ona faʻapipiʻi i luga o le limu e galue ai.

O le lua pito i tua o se limu o se ana e aofia ai se mafiafia faapitoa ma foliga e atoatoa synchronized ma luga o galuega o le limu, e faatatau i le nofoa limu. O le fa'a'ofu'ofu ma le fa'asa'o o se atigi e iai lona mafiafia puipui. O le galuega galue o le limu e fesoʻotaʻi atu i le pito i tua e ala i pu laiti tufatufa tutusa.

O loʻo faʻapipiʻiina le faʻapipiʻi i luga o le faʻataʻitaʻiga o le masini faʻapipiʻi e ala i le nofoa nofoa, ma faʻapipiʻi se potu ea i le isi itu o le mamanu. O le potu ea e fesoʻotaʻi i le pito i tua, ma e lua foʻi auala mo le ea faʻamalosi ma le vacuum i luga.

Fa'avasegaina ma le fa'ata'ita'iga o mea fa'apipi'i fa'apipi'i01 (2)

02Fa'alifu fa'alelei

O le faʻailoga faʻapipiʻi o se faʻailoga e ulufale saʻo i le pepa susu avanoa pe a uma ona faʻapipiʻiina ma o loʻo i ai galuega o le faʻavevelaina, faʻamalositino, ma le faʻavaivai. O oloa gaosia ma le faʻapipiʻiina o loʻo i ai se lamolemole lamolemole, saʻo saʻo, malosi, ma le faʻamalosi lelei. O mea'ai laulau fa'aaoga e fa'aaogaina e fa'aaoga ai lea limu. I totonu o fale gaosi oloa, o nisi mea laiti, sa'o, ma tele o mea laiti o lo'o fa'apipi'iina i luga o fa'avae, fa'atasi ai ma mea fa'apipi'i e fa'aaogaina mo le fa'atulagaina i le va o fa'alava ta'itasi. Afai e fa'aaogaina mea fa'apalapala, e mana'omia ona gaosia e fa'aoga ai le fa'aogaina.

Ae ui i lea, o le tele o oloa gaosi oloa e galue i le tasi itu ma e le manaʻomia se seti vevela. E mafai ona fa'amago sa'o. O le fausaga o le faʻailoga faʻapipiʻi e aofia ai se faʻafefete faʻapipiʻi, o se mea faʻafefeteina, se faʻailoga mata, ma se mea faʻamafanafana. O le fa'afefete po'o le concave mold ma le mesh mold o lo'o i ai alavai ma pu fa'afefe. I le taimi o le taʻaloga, o le pepa susu susu e faʻapipiʻi muamua i totonu o le mamanu faʻapipiʻi, ma 20% o le vai e oomi ma lafoai. I le taimi nei, o le vai o loʻo i totonu o le pepa susu o le 50-55%, lea e mafua ai ona faʻafefe le vai o loʻo totoe pe a uma ona faʻafefeteina le pepa susu i totonu o le limu ma faʻamalo. O le pepa susu avanoa e oomi, fa'agogo, ma fa'apena e fai ai se oloa.

O le mesh mold i le mold mold e mafai ona mafua ai fa'ailoga mata i luga o le pito i luga o le oloa, ma e mafai ona vave fa'aleagaina le mesh i le taimi o le extrusion soo. Ina ia foia lenei faafitauli, ua mamanuina e se tagata faufau mold se mold free mesh, lea e gaosia e faaaoga ai le kopa e faavae i le spherical powder metallurgy. I le lua tausaga talu ai, i le maeʻa ai o le tele o faʻaleleia atili o le fausaga ma le filifilia o le paʻu paʻu talafeagai, o le umi o le faʻaogaina o le masini e leai se totogi na gaosia e 10 taimi nai lo le masini, ma le 50% faʻaititia o tau. O oloa pepa na gaosia e maualuga le sa'o ma lamolemole totonu ma fafo.

Fa'avasegaina ma tulaga fa'ata'ita'i o li'o fa'apalapala fa'apalapala01 (1)

03Fa'amea vevela

A uma ona fa'agogo, o le pepa susu avanoa e fa'aleagaina. Pe a oʻo i nisi vaega le faʻaleagaina tele pe manaʻomia le maualuga maualuga i foliga vaaia o le oloa, o le oloa e maua i se faiga faʻavae, ma o le faʻaoga faʻaaogaina e taʻua o se faʻailoga faʻapipiʻi. E manaʻomia foʻi e lenei limu elemene faʻamafanafana, ae e mafai ona faia e aunoa ma se faʻailoga mata. O oloa e mana'omia le fa'avasegaina e tatau ona fa'atumauina le susu o le 25-30% i le taimi e fa'agogo ai ina ia faafaigofie ai le fa'atulagaina.

I le gaosiga o gaosiga, e faigata ona pulea le vai, lea e faigata ai i le oloa ona faʻafetaui manaoga lelei. Ua mamanuina e le gaosi oloa se pusa faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ma faʻapipiʻi pu i luga o le limu e fetaui ma vaega e manaʻomia le faʻapipiʻiina. A'o galue, e tu'u 'oloa i totonu o le limu fa'amea pe a uma ona fa'amamago lelei. I le taimi lava e tasi, o le faʻaogaina o le pu i luga o le pusa e faʻaaogaina mo le vevela vevela o loʻo faʻapipiʻiina oloa. O lenei limu e foliga tutusa ma le uʻamea faʻafefe i totonu o fale gaosi lavalava.

04Fa'aliliuina Mold

O le fesiitaiga mold o le galuega mulimuli lea o le faagasologa atoa, ma o lana galuega autu o le faʻafeiloaʻi saogalemu o le oloa mai le faʻapipiʻi fesoasoani tuʻufaʻatasia i le fata mauaina. Mo le fesiitaiga limu, o lona fausaga fausaga e tatau ona faigofie pe a mafai, faatasi ai ma le faatulagaina tutusa pu suction ina ia mautinoa o le oloa e mafai ona sologa lelei adsorb i luga o luga o le limu.

05Tipi Limu

Ina ia mafai ona mama ma matagofie oloa gaosia pepa, oloa gaosia pepa ma foliga maualuga manaoga ua faaauupegaina i faiga tipi pito. O lo'o fa'aogaina fa'ama'i tipi e 'oti ai pito talatala o mea fa'amea pepa, e ta'ua fo'i o fa'ama'i pito.


Taimi meli: Oke-20-2023